
Sürdürülebilir Rafinaj
Stratejik yol haritamız kapsamında dönüşüm için gereken kaynağı mevcut varlıklarımızdan elde ederken, bu alanlarda yapacağımız enerji verimliliği, verimlilik artışı ve katma değerli ürün yatırımları ile rafinaj operasyonlarını daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmayı planlıyoruz.
2025 - 2035 döneminde;
3,9 milyar $ Yatırım Harcaması
13 milyar $ Kümülatif FAVÖK
Enerji Yoğunluğunda İyileştirme 102,2 → 88,7

Biyoyakıtlar
Havacılık sektörünün karbonsuzlaştırılmasında biyoyakıtların öneminin bilinciyle sürdürülebilirlik vizyonumuzu çevreci yakıt üretimiyle üst seviyelere taşıma ve Türkiye'nin lider sürdürülebilir havacılık yakıtı üreticisi olma hedefiyle emin adımlar atıyoruz.
İzmir Rafinerisi’nde kuracağımız yeni ünitede bitkisel ve hayvansal bazlı atık hammaddeleri işleyerek yılda 300 bin ton SAF, yenilenebilir dizel ve diğer ürünleri üretmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında Honeywell’in UOP Ecofining™ teknolojisini kullanacağız.
SAF üretimi için 2024’te yaptığımız 10 yıllık hammadde ticaret ve tedarik sözleşmeleri ile hammadde tedariğini güvence altına aldık.
800 milyon $
Yatırım Harcaması
1,9 milyar $
Kümülatif FAVÖK
2026’da co-processing ile
SAF üretimi
2028’de yeni ünite kurulumu
ile biyoyakıt üretiminde %75
SAF verimi
(~ 300 kton/yıl)

Sıfır Karbonlu Elektrik
Kuracağımız tesislerde üreteceğimiz elektriğin büyük bir kısmını entegrasyon amacıyla yeşil hidrojen üretimi için kullanırken optimizasyon ve tüketiciye sıfır karbonlu elektrik sağlamak amacıyla da elektrik satışı yapmayı planlıyoruz.
Türkiye’nin lider sıfır karbon elektrik üreticisi olma hedefi yolunda sıfır karbon elektrik yatırımlarımıza 2022’de bünyemize kattığımız Entek ile devam ediyoruz. 2030’da 1 GW ve 2035’te 2,5 GW kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz.
2025 - 2035 döneminde;
2,8 milyar $
Yatırım Harcaması
2 milyar $
Kümülatif FAVÖK

Yeşil Hidrojen
Türkiye’nin en büyük gri hidrojen üreticisi olarak hidrojen üretim yöntemleri içinde sıfır emisyon ile ön plana çıkan elektrolizörlerle yeşil hidrojen üretmeye odaklanıyoruz. Bu kapsamda hem farklı elektroliz teknolojileri hem de potansiyel sektör ve uygulamaları takip ediyoruz. Yeşil hidrojen üretimi için 20MW’lık pilot elektrolizör kurulumuna yönelik temel mühendislik çalışmasını tamamladık. 2028-2030 arasında pilot elektrolizör kurulumunu tamamlamayı ve 2030 itibariyle SAF üretiminde yeşil hidrojen kullanmayı hedefliyoruz.